Идеи за реновиране на интериорни врати

Идеи за реновиране на интериорни врати

Имате желание да промените интериора на дома си, но нямате излишни средства на този етап?

Сега ще ви представим няколко начина как да подновите интериорните си врати с минимум усилия и разходи, като по този начин ги направите по-модерни и още по-красиви.

 • Лакиране: Ако интериорните врати в дома ви са в добро състояние без видими следи от времето един-два слоя лак са напълно достатъчни да им вдъхнат нов живот. А ако желаете и лека промяна лак в различен цвят би свършил доста добра работа.
 • Боядисване: Тук имате вариант напълно се развихрите. На първо време помислете как точно искате да съчетаете вратите. След това вземете боя с желания цвят и боядисайте. За финал нанесете отгоре един слой лак и се порадвайте на чисто новите си напълно променени врати.
 • Състаряване: Ако ви допада винтидж стилът вземете една шкурка, изтъркайте няколко сектора от вратата, лакирайте отгоре и сте готови. Вече имате чисто нова врата, с антикварен вид.
 • Тапети: Колкото и странно да звучи, крайният продукт може да е наистина успешен. В днешно време на пазара се продават и специализирани тапети за врати, които са по стандартни размери, поставят се изключително лесно, а резултата може да е удивителен.
 • Стикери: Напоследък на доста места се предлагат най-различни видове стикери, които може да ви харесат за декорация на вратите. Най-добре е за по-добър ефект и най-вече по-продължителен първо лакирайте повърхността на вратата преди да залепите стикерите.
 • Фолио: При този тип освежаване на вратите имате абсолютна свобода да направите свой собствен принт, като не е необходимо да се лакира предварително повърхността. Достатъчно е просто да е добре почистена вратата.

Още начини за по-модерни врати

 • Рисуване: Това е една удивителна идея за феновете на изкуството. Като ако не ви се отдава рисуването винаги можете да нацапате ръцете и краката на детето и да оставите отпечатъци по вратата, които също ще ви останат и за спомен.
 • Декупаж: Това е една доста актуална и в същото време ефектна техника. За целта ще имате нужда от шкурка, боя, салфетки, лак за дърво и лепило. Като за начало боядисвате вратата и оставяте да изсъхне. След това накъсвате различни салфетки на малки парчета и налепяте по вратата, както ви харесва на вас . После със шкурка изтърквате грапавините. След това лакирвате. Готово, вече можете да се порадвате на вашето произведение.
 • Огледало: Доста е лесно и добро като идея да поставите огледало с размера на крилото на вратата. Така ще обновите старата си врата и ще спечелите място в стаята.
 • Стари Дискове: Вземете стари дискове и ги нарежете на различни по големина парчета. После ги налепете по вратата като мозайка. Така ще имате чисто нова и оригинална врата, възползвайки се от старите ненужни дискове.
  Надяваме се да сме успели да помогнем да си възобновите интериора с доста креативни идеи.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *