Идеи за реновиране на интериорни врати
Стилна бяла интериорна врата

Идеи за реновиране на интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 10:12 часа

Имате желание да промените интериора на дома си, но нямате излишни средства на този етап?

Сега ще ви представим няколко начина как да подновите интериорните си врати с минимум усилия и разходи, като по този начин ги направите по-модерни и още по-красиви.

 • Лакиране: Ако интериорните врати в дома ви са в добро състояние без видими следи от времето един-два слоя лак са напълно достатъчни да им вдъхнат нов живот. А ако желаете и лека промяна лак в различен цвят би свършил доста добра работа.
 • Боядисване: Тук имате вариант напълно се развихрите. На първо време помислете как точно искате да съчетаете вратите. След това вземете боя с желания цвят и боядисайте. За финал нанесете отгоре един слой лак и се порадвайте на чисто новите си напълно променени врати.
 • Състаряване: Ако ви допада винтидж стилът вземете една шкурка, изтъркайте няколко сектора от вратата, лакирайте отгоре и сте готови. Вече имате чисто нова врата, с антикварен вид.
 • Тапети: Колкото и странно да звучи, крайният продукт може да е наистина успешен. В днешно време на пазара се продават и специализирани тапети за врати, които са по стандартни размери, поставят се изключително лесно, а резултата може да е удивителен.
 • Стикери: Напоследък на доста места се предлагат най-различни видове стикери, които може да ви харесат за декорация на вратите. Най-добре е за по-добър ефект и най-вече по-продължителен първо лакирайте повърхността на вратата преди да залепите стикерите.
 • Фолио: При този тип освежаване на вратите имате абсолютна свобода да направите свой собствен принт, като не е необходимо да се лакира предварително повърхността. Достатъчно е просто да е добре почистена вратата.

Още начини за по-модерни врати

 • Рисуване: Това е една удивителна идея за феновете на изкуството. Като ако не ви се отдава рисуването винаги можете да нацапате ръцете и краката на детето и да оставите отпечатъци по вратата, които също ще ви останат и за спомен.
 • Декупаж: Това е една доста актуална и в същото време ефектна техника. За целта ще имате нужда от шкурка, боя, салфетки, лак за дърво и лепило. Като за начало боядисвате вратата и оставяте да изсъхне. След това накъсвате различни салфетки на малки парчета и налепяте по вратата, както ви харесва на вас . После със шкурка изтърквате грапавините. След това лакирвате. Готово, вече можете да се порадвате на вашето произведение.
 • Огледало: Доста е лесно и добро като идея да поставите огледало с размера на крилото на вратата. Така ще обновите старата си врата и ще спечелите място в стаята.
 • Стари Дискове: Вземете стари дискове и ги нарежете на различни по големина парчета. После ги налепете по вратата като мозайка. Така ще имате чисто нова и оригинална врата, възползвайки се от старите ненужни дискове.
  Надяваме се да сме успели да помогнем да си възобновите интериора с доста креативни идеи.

Сподели