Интериорни врати – наръчник на купувача
Плъзгащи двойни врати

Интериорни врати – наръчник на купувача

🕑 3 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 16:05 часа

Всеки, на който му предстои нелеката задача да прави основен ремонт на дома си или да го изгражда от нулата знае, че интериорните врати са последният детайл в обзавеждането, който допринася за цялостната визия и стил на дома. Избраните от Вас врати могат да направят невероятна разлика в жилището и самото му излъчване. Изборът на дизайн, който най-добре отговаря на желанията Ви, е само част от нещата, които да предвидите преди покупката им.

Цялостното обзавеждане включва и вратите

Изборът на интериорна врата, зависи най-вече от начина, по който сте решили да обзаведете дома си и стила, който сте предпочели за тази цел. Врати Дорман са едни от местата, на които можете да откриете огромно разнообразие от врати в различни стилове и дизайни.

​Покритието на интериорните врати е важно

След като най-накрая сте избрали правилния дизайн врати и сте доволни от избора си, следва да прецените какво да бъде покритието и материалът им на изработка. Това е важно, не само за цялостната визия на вратите, а и за техните характеристики, като шумоизолация, устойчивост на топлина, влага и надраскване. Времето на боядисаните врати вече не е на дневен ред и сега всички вътрешни врати идват с различни на вид покрития, спрямо нуждите на клиента.

​Вид

Важно решение е, на какъв вид интериорни врати да се спрете и да прецените как искате да бъдат монтирани. Дали, да бъдат стандартни врати, с каса и панти, дали да бъдат плъзгащи, които да Ви спестят много място и да придадат по-модерно излъчване на дома Ви, или да бъдат двукрили, в случай, че имате големи строителни отвори. Преди да сте взели окончателно решение, не пропускайте факта, че се предлагат и стъклени врати, чието крило е от 8 мм. закалено стъкло. Те могат да променят коренно излъчването на дома Ви, като го направят много светъл и просторен.

Начин на отваряне

Наред с това, трябва също да прецените в коя посока искате да се отварят вратите. За тези от Вас, които тепърва изграждат дома си от нулата, бихме препоръчали монтажа на плъзгащи врати, които се плъзгат в стените, като за целта предварително се прави „джоб” в стената, в който да се прибира крилото. Това ще допринесе за използването на пълния потенциал на помещенията, заради това, че вратите Ви не заемат място и не се налага да се съобразявате с посоки на отваряне. В противен случай избора се свежда до ляво или дясно отваряне.

Размери

Развит метър

Размерът на крилата е от огромно значение за внасянето на нови мебели и е възможно да се яви като препятствие, ако не сте преценили правилно от какви врати и отвори имате нужда. Едно грешно решение може да доведе свалянето на цялата врата с касата, за да можете да вкарате пералня в мокрото помещение, например. Нашият съвет е преди да поръчате, каквито и да било врати да се консултирате с техническо лице по въпроса. Ние от Врати Дорман предлагаме услуга „Взимане на размери“. Не бива да спестявате точно от нея, защото така ще сведете до минимум риска, да Ви се поръчат грешни размери врати, които не пасват на отворите, които имате.

​Бюджет

Не на последно място, определете лимит на бюджета си! Това ще ограничи кръга от предлагани врати и ще Ви улесни много.

Сподели