Най-добрият момент за смяна на врата
Смяна на интериорна врата

Най-добрият момент за смяна на врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 15:04 часа

С настъпването на летния сезон идва и моментът за подмяна на нашите интериорни врати. Забелязали сте, че Вашата врата се е изкривила или всичко се чува през нея. Интериорните врати са важна мебел, която не трябва да подценяваме. Преди смяна трябва да се поинтересуваме какво е строителството на Вашия дом, какъв материал е интериорната врата. Много е важно да се поинтересувате за пълнеж, има доста варианти като най-добрият е ПДЧ и пчелна пита, това са пълнежи, които са с голяма шумоизолация, като по-висок клас се водят монолитната серия, която освен дълъг живот се нарежда в редицата с добра шумоизолация. Освен това е важно, когато търсим шумоизолацията да е най-важното от интериорната врата ,тогава е хубаво да се спрем на фалцовите крила, а за още по-безшумно затваряне трябва да обърнем внимание на ПВЦ езичето, което прави затварянето на крилото тихо и леко, не трябва да го подценяваме само, защото е от ПВЦ. Неотстъпва по нищо от останалите.

С настъпването на летния сезон идва и моментът за подмяна на нашите интериорни врати. Забелязали сте, че Вашата врата се е изкривила или всичко се чува през нея. Интериорните врати са важна мебел, която не трябва да подценяваме. Преди смяна трябва да се поинтересуваме какво е строителството на Вашия дом, какъв материал е интериорната врата. Много е важно да се поинтересувате за пълнеж, има доста варианти като най-добрият е ПДЧ и пчелна пита, това са пълнежи, които са с голяма шумоизолация, като по-висок клас се водят монолитната серия, която освен дълъг живот се нарежда в редицата с добра шумоизолация. Освен това е важно, когато търсим шумоизолацията да е най-важното от интериорната врата ,тогава е хубаво да се спрем на фалцовите крила, а за още по-безшумно затваряне трябва да обърнем внимание на ПВЦ езичето, което прави затварянето на крилото тихо и леко, не трябва да го подценяваме само, защото е от ПВЦ. Неотстъпва по нищо от останалите. Към този вариант врати приспадат и плъзгащите врати, които са абсолютно “тихи”. Освен, че са с шумоизолация, този тип интериорни врати спестяват и място, от което може да имате нужда.

Подмяна на вратите

Но нека се върнем на цялостната подмяна на вратите основното правило е, че е важно да се започне смяната на вратите от входната врата, след което останалите врати, на които сме се спрели. Друго важно правило е преди подмяна, Вашата подова настилка да е готова. Това ще Ви спести много ходене по мъките.  Като завършек може да комбинираме със стопери, които се предлагат в същия цвят, материал и шарка. Стоперите са много важни детайли, освен че предпазват крилото от непредвиден сблъсък и излишни шумове, могат да са много варианти, ако не искате да са фиксирани, има варианти да са залепени или с магнит.

Сподели