Облицована блиндирана врата: как да изберете идеалния модел
Две облицовани блиндирани врати

Облицована блиндирана врата: как да изберете идеалния модел

🕑 2 минути за четене Обновена на: 16 декември, 2022 в 11:42 часа

Сигурно не веднъж сте слушали за облицованите блиндирани врати. Междувременно именно панелите са най-често срещаните и популярни решения за избора на крило за врата. Хората, които избират панелни входни врати са тези, за които е важно високото качество, дългия срок на служба, солидния външен вид и отличните експлоатационни качества. Тези фактори благоприятно разграничават този дизайн от всички останали, но сред характеристиките на панелите има много други предимства, които правят популярността на тези блиндирани врати да расте с всяка година, осигурявайки им място на лидер на пазара. Под строителния термин „панел”, съгласно определението, се подразбира дървена плоскост, с не голяма дебелина, заключена в рамка.

Конструктивни особености на този тип блиндирани врати

Всички панелни външни врати, независимо от външните различия, имат сходна конструкция, в основата на която е дървена рамка, изработена от твърди или слепени греди и затворени панели – те правят цялата структура твърда.

Описание на блиндирана врата

Материали за изработка при тези входни врати

При панелните модели цената може драстично да се различава, в зависимост от материалите, които са използвани при производството. От по-скъпите дървесини се явяват дъб, орех, бук и пр. По-мек сорт дървесина се явяват хвойна и бреза. Комбинирани врати, които са изработени не от дървесина, а от производни материали HDF, MDF и ПДЧ, а също и алуминий.

Как да изберем най-добрия вариант на блиндирана входна врата

Надеждност на конструкцията: за помещения с висока проходимост са по-подходящи модели с масив или със здрава, но лека алуминиева рамка. Във втория случай, външното покритие на платното трябва да бъде покрито от твърда дървесина. За универсален вариант може да се приемат боядисани врати от бор. Те са достатъчно трайни и не са особено скъпи.

Качествена облицовка: на дървеното платно с матово покритие следите от мръсотия ще са много забележими, така че те не са подходящи за кухни. На лъскавата повърхност ще бъдат отпечатани ожулвания, драскотини, пръстови отпечатъци. За помещения с голям трафик е по-добре да изберете неутрални опции с полумат или полугланц, така че следите от експлоатация да не са толкова забележими.

Сподели