Пет въпроса, които си задавате при избора на интериорна врата за Вашия дом

Интериорни врати - пет въпроса при покупка

Пет въпроса, които си задавате при избора на интериорна врата за Вашия дом

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 август, 2019 в 11:55 часа

Един от най-важните избори при обзавеждането на всеки дом е именно изборът на врати. Повечето хора не отдават голямо внимание при избора на интериорни врати. Това е голяма грешка, защото те са съставна част от визията на всеки дом.

В тази статия ще обърнем внимание на най-често задаваните въпроси, които всеки клиент си задава. За да направи най-правилния избор при покупка.

Първият важен въпрос е изборът на цвят

На пазара има много голям избор от цветови гами, но най-важно е той да бъде съобразен с интериора в помещението и в жилището като цяло. Трябва да има контраст между цвета на вратите със стените и пода, за да може те да изпъкват и да изглежда красив, уютен и завършен домът.

Пет въпроса при закупуване на нови интериорни врати

Вторият важен въпрос е изборът на модел

Има изключително голям избор на модели, но много важно е моделът да бъде съчетан с обзавеждането, така че жилището да изглежда стилно.

Третият, но изключително важен въпрос, е размерът на отворите, в които ще се поставят вратите

Основните размери на врата с каса в широчина са 680мм.,780мм.,880мм., а във височина около 2010мм. При извършването на оглед за взимане на размери, много важно е да се вслушате в препоръките на техническото лице, за да имате добре изглеждащи врати, които да придават завършен вид на жилището.

Четвъртият важен въпрос е помещенията, в които ще се поставят вратите

Трябва да се съобрази, ако се поставят в помещения, в които има влага или ще се мокрят директно. В тези помещения артикулите трябва да бъдат влаго и водоустойчиви, за да могат да запазят целостта си и да не се наложи да бъдат сменени.

Петият важен въпрос е цената

Която е основен фактор за всеки решил да поднови или изцяло обзаведе своето жилище. На пазара има голям избор от производители и вносители, но важно е да се съобразим с бюджета, който сме предвидили, но в същото време трябва да се обърне голямо внимание и на качеството. В повечето случаи по-високата цена определя и по-добро качество.

Сподели