Покритието от LVC или Епоксидна смола при интериорните врати
Офис врата от епоксидна смола- сини тонове

Покритието от LVC или Епоксидна смола при интериорните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 10:21 часа

Един от важните детайли при закупуването на интериорна врата е не само външността, цветът или пълнежът, но също така е хубаво да разгледаме и покритието на вратата. Покритието на фурнира е от ключова важност при дълготрайната експлоатация и улеснява почистването на интериорната врата. Като предпочитано покритие в последните години се наложи истинският фурнир от смоли и лакове. А като фаворит на смолите се откроява епоксидната смола или така нареченото LVC покритие. Това покритие се използва за направа на мебели, които са уникати като дизайн и модел сами по себе си.

epoxy resin table

Епоксидната смола или LVC покритието има изключително много преимущества, започвайки от гладкия чист завършек, придаващ ефект на стъклено покритие. Този ефект позволява да се видят и най-малките детайли при направата на мебели или интериорни врати. Помагат за по-добра видимост на дървесния фурнир и най-вече на цвета. Покритието или прозрачността зависи от разливността или вискозитета на епоксидната смола, колкото повече примеси има, толкова по-кристално ще е покритието.

Огромен плюс е издръжливостта на голямо натоварване и многогодишна експлоатация, поради това се използва за направата на маси за хранене, бюра или столове и табуретки, мебели с висока опасност от надраскване и износване.

epoxy resin purple table

Tолерантност към химични почистващи препарати

Още един изключително важен плюс е и високият клас на непромокаемост на влага, което само по себе си прави повърхността влагоустойчива. Друго голямо преимущество е отличната им толерантност към химични почистващи препарати, което улеснява в пъти повече почистването и дезинфекцията на интериорните врати и мебели с LVC покритие.

epoxy door

При LVC покритието от епоксидна смола интериорните врати се водят с по-добро качество и са по-издръжливи на влага, надраскване износване и протриване.  В този случай подобни интериорни врати са подходящ избор и за поставянето им на сервизни помещения – бани и WC, поради устойчивостта на влага. В комплект с вентилационни отвори, вентилатор душ кабина или параван е гаранция за дългогодишна и безпроблемна експлоатация.

Сподели