Как правилно да се грижите за вашите блиндирани врати

Блиндирана входна врата модел T-102-Afrika от Врати Дорман Пловдив

Как правилно да се грижите за вашите блиндирани врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 декември, 2021 в 14:54 часа

След цялото време и енергия, които прекарвате, като избирате правилната блиндирана врата, има смисъл да защитите инвестицията си с редовна поддръжка. Както всяка друга фина мебел във вашия дом, добре изглеждащата входна врата може да подобри естетическата привлекателност на вашия дом и пазарната му стойност.

С правилната поддръжка на външната врата увеличавате нейната издръжливост и експлоатация. Имайки предвид това, ето някои съвети, с които да запазите вратата си в перфектно състояние за години напред.

Редовно почистване на блиндираните врати

Отделете време да почистите вратата от двете страни. Правенето на това редовно всеки месец не само помага на вашата блиндирана врата да изглежда страхотно, но може и да ви спести от необходимостта да пребоядисвате или да препокривате. Почистването на вратата не е трудно и не отнема много време. Използвайте препарат за врати и кърпа без мъх или гъба, за да изтъркате вратата. По този начин ще премахнете мръсотията и праха, без да оставяте надрасквания. Почистете излишната течност, за да избегнете оцветяване или обезцветяване на повърхността на вратата.

Блиндирана врата

Рутинна проверка на блиндираните входни врати

Заедно с редовното почистване трябва да правите и рутинна проверка, за да установите каквито и да е повреди на вратата и нейните компоненти. По този начин можете да извършвате реставрационни работи по-рано, отколкото по-късно и да държите вратата в перфектно състояние.

Ето някои от нещата, които трябва да проверите:

  • влага
  • довършителни
  • касата на вратата

Периодично смазване на входната врата

Смазването на входната блиндирана врата е задължително и се прави поне през 6 месеца. Трябва да обърнете внимание на движещите се части като пантите, това ще направи вашата врата безшумна и лесна за употреба.

Както вече обсъждахме, вашата блиндирана входна врата се нуждае от редовна поддръжка. Някои от тези проблеми могат да засегнат и интерироните ви врати, затова е важно да се гарантира, че редовно поддържате всички врати.

Сподели