Стандарт за монтаж на плъзгаща интериорна врата
Плъзгащи интериорни врати

Стандарт за монтаж на плъзгаща интериорна врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 19 юли, 2023 в 14:59 часа

Нивелиране на страница

Нивелираме страницата от страната на пантите, като използваме клин, на разстояние около 10 см от пода. Нивелираме и другата страница. Забележка: Ако има леки отклонения от нивелното ниво по страниците, то съответно поставяме клинове там, където е необходимо, за да постигнем ниво на нивел.

Поставяне на уширител

Първоначално поставяме монтажна пяна само в горните два ъгъла и в долен край на страницата откъм пантите на интериорната врата, за да я фиксираме по-здраво. Поставяме разпънки на три места, равномерно разположени и подложени с картон. За точен размер на разплънките, взимаме размера на светлия отвор в най-горната част на касата /минус 2 мм за подложки/. Разплънките би следвало да се демонтират минимум след 2 часа /при нормална стайна температура/. Забележка: След нивелиране и заклинване се проверява стандартното разстояние /в случая 808 мм/ на четири места в отвора. То следва да остане непроменено.

Монтаж на дръжки

За подготовка на крилото трябва да се вкопаят дръжки за плъзгане и канал в долната част на крилото, в който да минава котвата. Дръжките се вкопават най-добре с помощта на оберфреза, а каналът с помощта на ръчен циркуляр. При серия Гама се лепи алуминиева тапа /борд/ само в предната част на крилото. При серия Gradde се отнемат фалцовете и се слага алуминиева тапа и от двете страни. Планките, на които се закача крилото (държачи) e необходимо да бъдат поставени на еднакви разстояния в двата края, за да има симетрия.

При монтаж за стена

С наличния модел механизми, когато монтажът е пред строителния отвор, е задължително релсата да бъде дистанцирана с подложки, за да не опира крилото в стената. За нормално се приема 15 мм. отстояние на релсата от стената, като монтажната планка е приравнена с нея. Планките се разпределят съразмерно. Крайната цел е да бъдат фиксирани в здрави зони. Гонят се диагоналите на отвора за креп на планките, като крайната се притяга в другия край на релсата. Ако е необходимо, залепете подложка за самата релса. Използват се предимно винтове за директен монтаж. Спрямо дебелината на зида се определя дължината им. Използваме двукомпонентно лепило за закрепване на подложката към лайсната. Монтирана релса за стена – с планка и подложка. Поставяне на винтове за директен монтаж през планките за стената и последваща нивелация на релсата.

Сподели


Обнови бисквитки