Отваряема или плъзгаща врата да изберем за дома си?
Бяла плъзгаща се врата

Отваряема или плъзгаща врата да изберем за дома си?

🕑 1 минута за четене Обновена на: 22 декември, 2022 в 11:39 часа

Най-широко прилагани са традиционните интериорни врати, но през последните години плъзгащите навлизат доста умело на пазара. Подходящият модел за всяко жилище зависи от пространството в него.

Предимство на плъзгащите врати

Основното и най-голямо предимство на плъзгащите врати е спестяването на място в домове с ограничена квадратура. Също могат да се използват за преграждането на градероби. Както и за отделяне на едно помещение от друго – кухненски бокс например. Те са изключително красиво решение и със сигурност са способни да направят домът Ви наистина добре изглеждащ. В случай, че искате оптически да разширите жилището си – заложете на такива със стъкло. Освен естетическите им качества, които ще внесат нужния уют и лукс, те ще пропускат и светлина в тъмния коридор.

Недостатъкът на плъзгащите врати

Недостатъкът на плъзгащите врати е не толкова добрата им изолационна способност, както и значително по-скъпият монтаж.

Традиционните интериорни врати се справят с тези недостатъци – те изолират по-добре и са на по-достъпни цени, но пък проблем за тях би била липсата на достатъчно пространство за безпроблемното им прилагане.

Двата типа интериорни врати имат своите предимства и недостатъци, като в зависимост от спецификите на жилището, не е трудно да се избере най-подходящият за Вас.

Сподели