Какъв модел интериорна врата да изберем за хола
Стъклена врата за хол

Какъв модел интериорна врата да изберем за хола

🕑 2 минути за четене Обновена на: 19 юли, 2023 в 15:00 часа

В днешно време има изключително голямо разнообразие от интериорни врати. Но независимо от всичко не всеки модел е подходящ за хол.

Видове врати, които се предлагат

Предлага се със стъклофрезован  или изцяло плътен модел . Като изцяло плътните врати могат да бъдат с фалц или безфалцови  в различна цветова гама и покрития. При фрезованите модели орнаментите могат да бъдат в най-различна форма, както на геометрични фигури така и най-различни други форми. Обаче не така стоят нещата при стъклените врати, защото те могат да са със прозрачно, матирано или огледално стъкло. Могат да бъдат и с различни цветни пейзажи или цветя, всичко това може да се избере и се предлага, стига клиента да заложи на по различен стил за своя дом.

Както всеки от нас знае в хола прекарваме изключително много време със семейството или с приятелите си, които сме ги поканили на гости, гледаме любимият си филм, или друго телевизионно предаване. Затова е добре да подходим изключително прецизно при избора на врата.

В повечето случаи  е добре да заложим на интериорна врата която има стъкло, за да може да влиза повече светлина и да създава усещането за по-голям простор на помещението. Също така е важно да обърнем внимание и на материала, който е използван за изработката на вратата. Важно е да е от качествени материали, които с времето ще издържат и няма да се налага да сменяме вратата всяка година.

На какъв материал да заложим?

Най-често срещаните и предлагани по търговската мрежа са врати от ХДФ, МДФ или ПДЧ. Почти всеки втори потребител залага на ХДФ материала, защото технологията, която е използвана за изработка се е доказала във времето. И тези врати издържат изключително дълго време. А и в също време този материал е и влагоустойчив и е на изключително достъпни цени за всеки един потребител.

Също така трябва да обърнем внимание и на самото покритие на врата, като то може да е ламинатно, ПВЦ фолио или наподобяващо естествен фурнир на дърво. Като доказал се лидер на пазара са вратите с ламинатно покритие, те са на достъпна цена и са изключително здрави.

Сподели