Какви врати са подходящи за кухня?
Двукрила кухненска интериорна врата

Какви врати са подходящи за кухня?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 15:30 часа

Имате ли нужда от врата на Вашата кухня? По този въпрос има различни мнения. По-скоро според повечето хора вратата на кухнята не е лукс, а необходимост. В тази статия ще обясним защо.

Защо в кухнята трябва да има врата?

Има няколко аргумента в полза на факта, че е необходима „бариера” между кухнята и останалите помещения. Следните фактори дават причина да се постави врата:

Миризма от готвене. Има се в предвид не само от загорели храни, а и от самата миризма на готвено. Тези миризми нямат „работа” в другите Ви помещения.

Усещане за изолация. Това важи, както за малки, така и за големи жилища. Способността да се направи тихо закуска докато всички спят. Не е тайна, че всяка грижовна майка става от леглото преди другите и зад затворената врата е напълно свободна да вдига шум и да приготви закуска.

Да се синхронизира с останалата част на Вашия дом – ако на всяко едно друго помещение имате врати, за да има завършен вид Вашето жилище, е необходимо да поставите врата и на кухнята.

Най-често срещаните дизайни за такава врата са:

– Класическо отваряне тип “swing” – по времето на нашите баби е имало само такъв тип интериорни врати, при което даже не е било необходимо дали този вариант е удачен или не. В днешно време разнообразията са големи и можем да избираме спрямо желанията, предпочитанията и най-важното с какво пространство разполагаме. За по-добра шумоизолация и ограничаване на миризмата от кухнята трябва да изберем от типа фалцови врати;

– Модели тип портални с плъзгащ механизъм – не са много удачни откъм шумо изолация, но за сметка на това стоят доста ефектно в помещения тип „кухня-трапезария”;

Интериорни врати подходящи за кухня

– Врата тип „хармоника”- ако наистина е от качествените модели показани на снимката отдолу биха били доста практичен избор, тъй като не заемат много голямо пространство и са наистина „добри” в шумоизолацията и изолиране на миризмите само в кухнята.

Сподели


Обнови бисквитки