Какви врати са подходящи за кухня?
Интериорна врата за Вашата кухня

Какви врати са подходящи за кухня?

Имате ли нужда от врата на Вашата кухня? По този въпрос има различни мнения. По-скоро според повечето хора вратата на кухнята не е лукс, а необходимост. В тази статия ще обясним защо.

Защо в кухнята трябва да има врата?

Има няколко аргумента в полза на факта, че е необходима „бариера” между кухнята и останалите помещения. Следните фактори дават причина да се постави врата:

Миризма от готвене. Има се в предвид не само от загорели храни, а и от самата миризма на готвено. Тези миризми нямат „работа” в другите Ви помещения.

Усещане за изолация. Това важи, както за малки, така и за големи жилища. Способността да се направи тихо закуска докато всички спят. Не е тайна, че всяка грижовна майка става от леглото преди другите и зад затворената врата е напълно свободна да вдига шум и да приготви закуска.

Да се синхронизира с останалата част на Вашия дом – ако на всяко едно друго помещение имате врати, за да има завършен вид Вашето жилище, е необходимо да поставите врата и на кухнята.

Най-често срещаните дизайни за такава врата са:

– Класическо отваряне тип “swing” – по времето на нашите баби е имало само такъв тип интериорни врати, при което даже не е било необходимо дали този вариант е удачен или не. В днешно време разнообразията са големи и можем да избираме спрямо желанията, предпочитанията и най-важното с какво пространство разполагаме. За по-добра шумоизолация и ограничаване на миризмата от кухнята трябва да изберем от типа фалцови врати;

– Модели тип портални с плъзгащ механизъм – не са много удачни откъм шумо изолация, но за сметка на това стоят доста ефектно в помещения тип „кухня-трапезария”;

Интериорни врати подходящи за кухня

– Врата тип „хармоника”- ако наистина е от качествените модели показани на снимката отдолу биха били доста практичен избор, тъй като не заемат много голямо пространство и са наистина „добри” в шумоизолацията и изолиране на миризмите само в кухнята.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *