Тенденции при цветовете на интериорния дизайн за 2020 г.
Синя входна врата

Тенденции при цветовете на интериорния дизайн за 2020 г.

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 15:10 часа

Тъмно синьо – Цвят на годината

Тъмно син интериор

Всяка година големи компании за производство на бои, които избират цвят на годината, а интериорните дизайнери приемат тези цветове в своите дизайни, за да създадат красиви пространства.

Тази година големите лидери в бранша обявиха, че цветът им на годината е тъмно синьо. Наричат го класическо синьо. Други определят успокояващото синьо, наречено китайски порцелан, като цвят на годината, така че не се съмняваме, че ще контролираме интериора, когато започваме новото десетилетие.

Този вечен цвят загатва реалността и може да се съчетае прекрасно с цвят шампанско, за да създаде изтънчено, уютно и приветливо усещане. Това наситено синьо, което напомня на нощното небе и може да се използва за украса на цяла стая или за създаване на ослепителна акцентна стена.

 

Тъмно червено

Тъмно червен интериор

Цветът беше изтъкнат през 2019 г., но се очаква да остане популярен през 2020 г. Много хора смятат, че това е есенен цвят, но богатите червени цветове могат да се използват елегантно през всички сезони.

Тъмно червените цветове са известни с това, че придават изисканост и топлина на една стая и обикновено се използват като акцентни цветове за характерни стени или преобладаващи цветове, за да създадат очарователно зряла атмосфера.

 

 

Изгорял портокал

Цвят изгорял портокал

Малко по-интересният цвят е пробил път в списъка тази година. Добрите домакини препоръчаха прегорялото оранжево като едно от основните тенденции в цветовете за 2020 г. Може да не е за всеки, но е идеален цвят, за да добавите малко индивидуалност към всеки домашен интериор, вкарвайки топлина и модерно стилно усещане.

Ако сте почитател на този ободряващ цвят, препоръчваме да го използвате умерено, може би като цвят на стената или интериорната врата.

По същия начин мангото заема сцената на интериорния дизайн тази година. Тези енергични, смели цветове са чудесни за аксесоари, така че няколко оранжеви възглавнички, разпръснати наоколо, могат незабавно да озарят стаята.

 

Светло розово

Светлорозов интериор

Светло розовото се очаква да бъде изключително популярно през 2020 година. Този цвят не е необходимо да се ограничава само с детски стаи. Освежаващият му тон може да освети всяка стая и често се използва като свежа алтернатива на бялото и бежовото.

Той допълва добре други цветове и изглежда фантастично в бани и спални. Цветът руж е популярен цвят през последните няколко години и ще продължи да бъде важен оттенък през 2020 г. поради способността си да създава модерна атмосфера, когато се примесва с по-топли тонове.

 

Въгленово черно

Цвят въгленово черно

Тъмните цветове сякаш са тенденциозни тази година, тъй като въгленовото черно също се промъква в списъка. Този шикозен и интимен цвят стои добре във всяка стая на къщата и често е комбиниран с други нюанси на сивото, за да добави визуален интерес и дълбочина в едно пространство, създавайки спокойни и приповдигащи ефекти.

 

Сподели


Обнови бисквитки