Монтиране на интериорни врати. Кога?
Ремонт къща поставяне входни врати

Монтиране на интериорни врати. Кога?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 декември, 2022 в 15:29 часа

Когато започнете ремонт вкъщи несъмнено идва и моментът, когато ще решите да смените и вратите. Проблем се оказва обаче кое трябва да се направи най-напред – смяната на вратите или ремонтът на стените. Тук съществуват множество различни мнения. Има майстори, които държат да се поставят първо интериорните врати, след това те да доизмазват и довършат ремонтните дейности. Това, разбира се, е удачно, когато вратите ще се поставят на щок, т.е. няма да обхващат целия зид. Добре е да се знае, че предварителният монтаж на вратите носи не малък риск от зацапване, повреда и олющване на повърхността на наскоро измазаните стени. Истината е, че никой майстор няма да внимава и пази вратите Ви.

 

Смяна на интериорните врати у дома

Днес на пазара голяма част от предлаганите входни и интериорни врати са с каси, които обхващат целия зид. Благодарение на това на практика не остава нищо за довършване, понеже дори и да е поразкъртено, первазите покриват следите. Естествено и това си има допустими граници.

Проблемът е, когато ремонтирате стените и по време на монтаж се окаже, че не отговарят на необходимите размери за монтаж. В такъв случай ще е необходимо да се кърти или да се подрязва крилото. Глупаво е да се разваля току-що измазана стена, а подрязването оскъпява ненужно услугата. За това най-разумното, когато планувате ремонт и в частност смяна на врати е да се вземат размери в началото на ремонта. Трябва да обмислите добре намеренията си относно подови настилки, шпакловки, замазки, изолации по стени или декоративни плоскости и ламперии.

На база всичко това размерчикът ще остави препоръчителни размери за монтаж, които майсторът да спази по време на ремонтните дейности. Така ще сведете до минимум грешките и неудобствата.

Препоръчителна последователност:

1/ Премахвате старите врати;

Изберете моделите и се консултирайте със специалисти за размера на вратата и отвора за нея дали съвпадат.

2/След това е точният момент за ремонт на стени, подова настилка и др;

3/Поставяне на подова настилка;

4/ Накрая монтиране на интериорната врата. Тук трябва много да се внимава да не се повредят току-що ремонтираните стени.

Обмисляйки всичко това предварително, неминуемо ще сте по-спокойни, че крайният резултат ще е такъв, какъвто желаете.

Сподели