2 начина да смените интериорните си врати, спестявайки пари
Нова врата за дома - въодушевление

2 начина да смените интериорните си врати, спестявайки пари

🕑 2 минути за четене Обновена на: 16 декември, 2022 в 11:40 часа

Всеки от нас е стигал до момент, в който се налага да се подменят интериорните врати – дали една част или всички, това е свързано с разходи. Освен, че трябва да закупите самите врати, трябва и да се съобразите кой ще извърши монтажа им. Обикновено магазините за врати, които ги предлагат работят и с фирми за монтаж. Съответно по ценоразпис може да ви бъде извършена всяка услуга преди, по време и след монтажа. Ако имате достатъчно време може и сами да изпълните някои от стъпките, но най-добре е да се обърнете към професионалисти.

Ето как да се сдобиете с евтини интериорни врати

Първият начин е следният – ако в момента имате стара вътрешна врата и трябва да бъде премахната, е възможно да го направите самите вие. Свалянето ѝ би било доста лесно стига да имате подходящите инструменти. По този начин това е един разход, който можете да си спестите.

Друг пример, как да спестите пари е посредством монтажа. След като ви бъдат взети размерите за новите интериорни врати. Ако трябва да се кърти за достигане на препоръчителни строителни отвори, съответно можете да го извършите сами и да не доплащате за тази услуга. Вижте препоръчаните размери на отворите, измерете ги и си отбележете до къде да изкъртите и го направете. В другия случай може да се наложи да измазвате, ако отворите са твърде широки или високи.

210 Z 1

Монтаж на интериорни врати

Има някои други услуги, които няма да успеете да извършите толкова прецизно, колкото ще го направи монтажната фирма – тях по-добре ги оставете на специалистите. Именно затова е най-добре да се възползвате и да спестите от по-лесните неща. По този начин ще спестите от времето за самия монтаж, защото няма да се налага тепърва да се демонтират старите вътрешни врати или да се оформят отворите до препоръчителните такива.

Използвайте всеки удобен случай, в който можете да спестите от бюджета си. Спестеното може да вложите за по-належащи неща. Въпреки това е препоръчително да се възползвате от услугите на професионалисти.

Сподели