Типове врати
Модерна входна врата с интересен дизайн

Типове врати

🕑 3 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 14:08 часа

Видове врати, категоризирани от материала за изработка

На пазара съществува голямо разнообразие от лесно достъпни врати, предлагани в голямо многообразие от стилове. По-надолу може да разберете предимството на различните типове врати характеризирани спрямо материала. Разберете какви предимства и недостатъци имат различните материали за изработка на врати.

Метални врати

Стоманата се използва от години за производство на входни и интериорни врати. Стоманата е един от най-добрите материали, от които биват произвеждани блиндирани врати. Те са проектирани да издържат с десетилетия и да се нуждаят от минимална поддръжка. Много от моделите на пазара се предлагат облицовани с дървени панели, които им придават отличен външен вид. В допълнение към отличния естетичен вид, може да се отбележи, че металните врати са с много добра здравина и допринасят за сигурността на Вашето жилище.

T 902 l

ПВЦ врати

ПВЦ е съкращение от Поливинилхлорид, съединение, което представлява пластмасов продукт с широко приложение в бита – от резервоари за вода и тръбопроводи до входни и интериорни врати. В днешни дни на пазара има голямо разнообразие от ПВЦ врати, с богат избор от цветове и стилове.

Едно от главните предимства на ПВЦ вратите е, че са устойчиви на термити, еластични, здрави, леки, устойчиви на влага и т.н. Те също така са лесни за производство и монтаж.

Поради своята лекота, не е препоръчително тези врати да ги използвате като входни, нямат здравината на блиндираните врати и не издържат на екстремни метеорологични условия.

Стъклени врати

Стъклото бива използвано главно за облицовка. От друга страна, ако клиентът желае, вратите също така могат да се създадат изцяло от стъкло. Обикновено такива врати се използват за вход/изход към двора на имота, тъй като предлагат перфектен изглед и видимост към градината.

Стъклените врати струват обикновено по-скъпо от другите видове врати и трябва да бъдат поддържани повече. Също така са и значително по-тежки от останалите видове.

Стъклена врата модел Sand 14-6 - Бреза

Алуминиеви врати

Алуминиевите врати имат уникалното предимство да издържат на екстремни метеорологични условия. Също притежават отлична енергийна ефективност и осигуряват добра шумоизолация. Вратите изработени от алуминий са здрави и практически не се нуждаят от поддръжка поради естествена устойчивост на корозия, която притежава алуминият.

Алуминиева врата за баня - Златен дъб

Дървени врати

Дървесината бива използвана за производство на врати от хиляди години. Основното й предимство всъщност е регионалната достъпност на продукта и лекотата, с която дървесината може да бъде обработена от местните дърводелци.

На пазара в момента се предлага голям избор от типове дървесина. Различната дървесина е подходяща за различни метеорологични изисквания. Важно е при избора на вида дърво, от което ще се изработи вратата, да бъде взето под внимание типът на имота, желаната здравина, климатът и бюджетът, с който разполагате.

Врати от фибростъкло

Фибростъклото представлява стъклени влакна, свързани със смола, се ползват за производство на различни продукти – от вани до врати и прозорци и т.н. Фибростъклото е един от материалите, които притежават малки разходи за поддръжка спрямо тези с дървесината и стоманата. Вратите, изработени от фибростъкло, се ползват, както за входни, така и за интериорни.

Днес на пазара може да откриете огромно многообразие, както от входни, така и интериорни врати. Всеки тип врата си има своите предимства и недостатъци.

Сподели