Вътрешни врати – видове и функции
Идеално съчетание на вратата със стените

Вътрешни врати – видове и функции

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 декември, 2022 в 13:20 часа

Съдържание


  1. Видове врати

Всеки иска да оборудва дома си така, че атмосферата да е не само приятна за окото, но и удобна и уютна. От особено значение при подреждането на жилищата са интериорните врати.

Днес можете да закупите врати с всякаква конфигурация. Изобилието от цветове, форми и текстури  позволява да се избере за всеки един вид интериор, хармонично се съчетава с всякакви елементи на декора, с мебели и декорация на стени.

Преди да изберете врата, определете следните точки за себе си:

  • Какви са вашите изисквания за врата?
  • Какъв ценови диапазон е приемлив за вас?
  • Кои са най-добрите опции за размер на вратата?
  • Вземете решение за дизайнерските характеристики.

При избора е важно да знаете, че според вида на производството на вратата има:

  1. Щит (гладък)
  2. Рамкирани

Видове врати

Панелни – изработени от масивен дъб, те се основават на масивна дървесина – орех, габър, дъб. Това са врати, създадени от преди векове. Остава да добавим, че висококачествените и отлични външни показатели на такива продукти ще се превърнат в истинска декорация на всеки дом.

Щит – на базата на меко дърво или комбинирани материали. Качеството им е много по-ниско от вратите от масивно дърво, ценовият диапазон също е различен.

Има и технология за производство на врати от дървоподобен материал. Разбира се, тяхното качество и дълготрайност са доста по-ниски от тези на горните продукти.

Можете да закупите врати евтино и независимо да попълните крилото на вратата. Много съвременни домове често използват панелни врати, глухи и остъклени. Препоръчителната дебелина на стъклото е най-малко 5 мм и е по-добре, ако е темперирано.

При избора на остъклени врати трябва да се обърне внимание на това, колко здраво е фиксирано стъклото в платното. 

Днес можете да намерите най-разнообразни покрития на крилата на вратите, от боядисване до фурнир. Вратите, изработени от масивна дървесина, са покрити със слой лак, който не само създава декоративността на естествените материали, но и предпазва платното от влага и високи температури.

Сподели