Предимства на алуминиевите врати
Предимства на алуминиевите интериорни врати

Предимства на алуминиевите врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 декември, 2022 в 17:54 часа

За мокрите помещения в жилището, клиентите масово залагат на алуминиева врата и то съвсем обяснимо – съотношението цена и качество е перфектна, като с това не свършат техните предимства. Ще Ви запознаем с шест съществени предимства на алуминиевите врати, за да бъдем максимално полезни.

  1. Достъпна цена

При закупуването на каквато и да е врата, цената играе важна роля. Обикновеният човек не винаги има излишни средства, но това не значи, че е готов да пренебрегне качеството. Предимствата на алуминиевите врати в тази насока е голямо. Цената на една такава врата е в пъти по-малка, от цената на модел, който е изработен от дърво или стъкло. В същото време те са практични и устойчиви.

  1. Лекота

Другото предимство на алуминиевите врати е това, че те са по-леки от останалите. С течение на времето тежките такива (от дърво,стъкло, метал и т.н.) започват да провисват, а с това се появява и проблем с плътното затваряне. При едно такова увисване, топлоизолацията и звукоизолацията се нарушават, а и има вероятност току-що сменения под да бъде съсипан.

  1. Разнообразен дизайн

Предимство на алуминиевите врати са също и техните модификации, и интересни дизайнерски решения. Ще се учудите от разнообразието на разработки на тези модели, с техните различни орнаменти или класически гладки решения. За да бъдат в унисон с останалата част от интериора и в същото време да придадат красив вид на банята, съвсем спокойно може да се подбере двулицев модел алуминиева врата. Различните цветове, наподобяващи дърво и поставянето на стъклопакет придават стилна визия на всеки дом.

Алуминиева врата за баня - Бяла

  1. Високо ниво на водоустойчивост

Интериорните врати, изработени от алуминий са единственото удачен избор високо влажни помещения. Перфектно решение са за баня, особено ако е малка и ще бъде постоянно обливана от водната струя. При алуминият няма опасност от корозиране или деформиране, в следствие на влагата.

  1. Лесни за поддръжка

Ако при другите врати има необходимост от периодично освежаване – пребоядисване, замяна на фолио или покриване със защитен лак, то поддръжката на алуминиевите врати е съвсем елементарна – просто трябва да се почиства. Единственото условие е да не се използват силно абразивни препарати и груби четки, за да не се повреди повърхността.

  1. Лесен монтаж

Алуминиевите врати са лесни за монтаж, като не се изисква особени познания или подготовка за това. Те могат да се монтират на стени, които са изработени от различни материали – панел, тухла, бетон и други. Могат да се поръчат врати по индивидуален размер, както и да изберете подходящ дизайн. Вратите от алуминий са достъпно решение за всеки дом.

Сподели


Обнови бисквитки