Вратите – инструмент за прикриване недостатъците на дома

Вратите - инструмент за прикриване недостатъците на дома

Вратите – инструмент за прикриване недостатъците на дома

🕑 1 минута за четене Обновена на: 01 юли, 2021 в 09:43 часа

Освен основното си предназначение да отделят едно помещение от друго, да способстват за шумо- и термоизолацията и да осигуряват защита, вратите могат да бъдат използвани и за прикриване недостатъците на дома. Много жилища са с тесни коридори и недостатъчно добре осветени стаи. Това е важно да бъде взето предвид при покупката на интериорни врати, за да се използват някои хитрини.

При тясно жилище

Всеизвестен факт е, че светлите нюанси оптически разширяват помещенията с ограничена квадратура. Така те изглеждат по-просторни. Затова изборът на интериорни врати е добре да бъде съобразен с това. Трябва да бъде концентриран върху такива в светлата гама. За да се печели пространство, отваряемите врати е добре да бъдат заменени с плъзгащи. По този начин няма да е нужно да се предвижда необходима площ при отварянето им, а и със сигурност ще се придаде модерно излъчване на интериора.

При тъмно жилище

Домовете, в които прониква малко светлина изглеждат студени и неприветливи, независимо колко красиво са обзаведени. За да се заличи този недостатък, е добре да се инсталират интериорни врати със стъклени елементи или такива, които са изработени изцяло от стъкло. Освен да пропускат повече светлина, те имат и висока естетическа стойност и внасят стил и лукс в помещенията.

Сподели