Поддръжка на интериорната врата

Поддръжка на интериорната врата

🕑 1 минута за четене Обновена на: 22 август, 2019 в 10:29 часа

Интериорните врати, както всички други елементи от интериора в жилището, изискват полагането на минимални грижи, за да изглеждат добре и да бъдат функционални по-дълго време.

Масово на пазара сега, се предлагат интериорни врати, които са изработени от MDF или HDF материал. При някои от тях покритието е PVC, а при други – ламинатно. И при двата типа поддръжката е идентична и много лесна.

Почистването става посредством гъба или кърпа и препарат, който не съдържа твърди частици или киселини. Тъй като и двете са способни да нарушат целостта на покритието. Най-подходящи за целта са препаратите за мебели или тези за стъкла. Процедурата е добре да се прави веднъж седмично. За да не се натрупват прах и замърсявания, които да станат упорити и трудни за премахване с времето.

Дръжките на интериорните врати, а и на вратите като цяло, са подложени на най-много зацапвания, поради непрекъснатия контакт с ръце. Хубаво е те да се почистват по-често и със специален дезинфекционен препарат. По този начин ще се предотврати потъмняването им с течение на времето.

Блиндираните врати, както и интериорните такива имат нужда пантите им да бъдат смазвани с машинно масло или специален за целта препарат. След многократното отваряне и затваряне е неизбежно те да започнат да скърцат, затова е добре да се полагат грижи за поддръжката им веднъж на няколко месеца.

Сподели