Интериорните врати в светли цветове – наш приятел
Жълта интериорна врата

Интериорните врати в светли цветове – наш приятел

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 декември, 2022 в 16:48 часа

Клиентите не винаги осъзнават колко важни са цветовете и моделите при избора на интериорна врата. Креативно проектираните и изработени врати могат да внесат в дома индивидуалност и по-голям приток на естествена светлина, могат да разчупят интериора или пък да Ви улеснят. Вратата не е само поредният предмет в дома Ви – тя добавя характер!

Вратите – дизайнерско решение

Вратите за спалнята и банята лесно могат да бъдат променени като визия и материал – вместо традиционните дървени врати или PVC фолиа, можете да изберете поръчков модел – например от серия Граде, чието покритие е от висок клас. При тези интериорни врати се използват меламинови и синтетични смоли, има импрегнирани дървесни частици и покритието може да бъде влаго- или водоустойчиво спрямо Вашите нужди. Моделите са уникални и неповторими и ще Ви донесат множество комплименти от гостите!

Плъзгащите врати

Най-лесно можете да разчупите едно пространство като добавите плъзгаща врата. Всяка интериорна врата може да стане плъзгаща. Това Ви дава свободата да избирате между многобройни и  различни дизайни – от по-семпли до по-дръзки. Независимо какъв стил изберете, всички интериорни дизайнери са на едно мнение – този тип врати коренно променят визията и възприятието на дома Ви – добавят характер и елегантност.

Повече светлина

Повечето от нас имат масивни дървени врати, често само с фрезовка. Въпреки това е факт, че вратите със стъкло са чудесен начин да помогнем на естествената светлина да преминава. Ако Ви притесняват прозрачните стъкла, може да изберете матови. Те пропускат значително по-малко количество светлина, не прозират и това ги прави изключително подходящи, както за хол и дневна, така и  за спалня. Този приток на светлината създава една оптична илюзия за самото помещение, правейки го визуално по-просторно. Меката светлина е един естествен начин, от който можете да се възползвате.

Какво да избягваме

От огромно значение е внимателно да подбираме материалите, от които са изработени вратите – все пак те трябва да издържат теста на времето. Хубаво е да избягваме сгъващи се врати тип хармоника, както и врати с тапицирано покритие – те не са толкова устойчиви. Също така, не се препоръчва да има прекалено голям контраст в тоновете, тъй като това понякога може да доведе до обратният ефект и да направи помещението визуално по-малко.

Не се страхувайте да направите нещо различно и смело – това е Вашата визия и стил!

 

Сподели