Поддръжка на блиндираната врата

Поддръжка на блиндираната врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 декември, 2021 в 15:04 часа

Входната врата е първото нещо, което вижда всеки преди да влезе в жилището, затова е важно тя да изглежда добре. Освен модела и актуалността ѝ, впечатление правят и чистотата и цялостното ѝ състояние, затова е от изключително голяма важност да се полагат необходимите за това грижи.

Най-уязвимите и податливи на замърсяване участъци, са този около дръжката и този, който е в най-долната част на крилото. Цапат се бързо, тъй като тези зони имат постоянен контакт с ръце и обувки при затваряне и отваряне на вратата. За да се избегне неприятната гледка от отпечатъци и петна е препоръчително честото забърсване с влажна кърпа или антибактериален препарат. Подходящи за целта са такива за мебели или стъкла, но в никакъв случай не бива да се използват препарати, които съдържат абразивни частици, които могат да нарушат повърхността ѝ. След всяко забърсване е добре вратата да бъде подсушавана старателно, за да не останат петна от почистващите течности, а и така ще се придаде допълнителен блясък.

Блиндирана врата Ale Door 402, цвят Sunta

Модели с фрезовка или релефни орнаменти

В случай, че моделът е с по-дълбока фрезовка или с по-силно изразени релефни орнаменти, е хубаво да се отдели повече време. За да се почистят добре, понеже е възможно там да се задържат влага или пък да останат замърсявания. В горния край на крилото също се събира прах, който лесно се отстранява с влажна кърпа. Прахосмукачката е удачен вариант при тесните участъци.

Входната врата има постоянен контакт с влага и замърсявания. Това от своя страна е опасно за цялостното ѝ състояние. Също така за човешкото здраве и затова поддръжката ѝ не е за пренебрегване.

Освен да се почиства добре, веднъж седмично, е препоръчително всичките ѝ метални части да бъдат смазвани  веднъж в месеца.

Колкото повече грижи се полагат за входната врата, толкова по-дълго тя ще бъде функционална и добре изглеждаща.

Сподели