Защо да купим интериорни врати от магазин, а не от майстор?
Интериорни врати за вашия дом

Защо да купим интериорни врати от магазин, а не от майстор?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 15:35 часа

Днес ще засегнем тема, отнемаща доста от силите и вниманието ни, когато стигнем до момента, в който сме завършили с нашите ремонтни дейности и трябва да набележим мястото, откъдето желаем да закупим нашите нови интериорни врати.

Сравнително често си представяме как точно искаме да изглежда интериорът ни. Това включва и вратите, за които задължително трябва да знаем, че се монтират най-накрая, след като сме изградили подовата настилка, стените са изолирани и шпакловани.

Има вариант, в който може да сме харесали вратите на наши познати, които са изработени от майстор-дърводелец и директно решаваме да ползваме неговите услуги. Да, така е, той ще ни направи вратите по поръчка, във форма и цвят, които желаем. Но трябва да знаем, че ще е нужно да чакаме поне месец, докато това стане. Материалът, от който се изработват поръчкови врати може да бъде ПДЧ, МДФ или HDF плоскости, а понякога и дърво. Ако сме избрали например тъмен цвят, оцветяването на плоскостта обикновено става със специален лак/боя, която при надраскване има вариант да не можем да коригираме.

Защо препоръчваме да се ползват услугите на магазин?

Първо: налични размери и варианти на каси и крила.

Различните серии и производители предлагат голям обхват на регулируеми каси, които обличат зида – често те са с размери от 7 см до 50-60 см. Вече има и модели каси, които позволяват обличане на металните каси в панелните жилища, което е голямо облекчение откъм ремонтните дейности – отпада къртенето на металната каса.

Второ: налична цветова гама и шарки /с фриз или със стъкло/.

Всяка серия интериорни врати предлага голям цветови избор, като все някой цвят ще пасва и на нашия интериор.

Врати

Трето: по-бърза доставка.

Обикновено магазините за врати са вносители на различни производители. Това означава, че ако не е поръчков модел, вратата ни ще дойде най-късно до 2 седмици и ще може да се монтира.

Четвърто: гаранция на вратата.

При покупка на врата от магазин, със сигурност имаме гаранция на изделието, което обикновено е в рамките на 2 години. Докато това го няма при покупката на врати, изработени от майстор-дърводелец. Това може да допринесе за сигурността. Ако нещо се случи с изделието не по наша вина, ще е възможно да имаме някакви претенции към продавача.

Пето: гаранция на монтажа.

Често магазините предлагат допълнителна услуга – монтаж на вратите. В случай, че ползваме и тази услуга, за нея ние получаваме отново гаранционен документ. Той обикновено е с валидност 1 или 2 години. Този факт отново ни подсигурява спокойствие и в случай на повреда не по наша вина, можем да предявим претенция към продавача и/или монтажната фирма.

И все пак, изборът го правите Вие.

Сподели


Обнови бисквитки