Извивки при интериорните врати

Интериорна врата модел 208 D от Дорман Пловдив

Извивки при интериорните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 декември, 2021 в 14:58 часа

Години наред сме се придържали към правилни и симетрични геометрични форми при интериорните врати, както и изобщо към симетрията при обзавеждането и интериора на жилището ни.

Тенденции при интериорните врати

Много от съвременните течения при обзавеждането на дома се придържат към обраната и изчистена визия. Тя набляга на акцент при някои от мебелите – малко предмети на показ, но със стойност за жилището. Други линии на модерния интериор се придържат към съвсем семплата визия. Като може и вратите да са без стъкло и орнаменти.

Минималистичният стил на декорация съчетава изчистен интериор и мебели или интериорни врати с приятен орнамент или стъкло в интересна форма, което би освежило обстановката като цяло. Имаме вариант да поставим само входна врата с извивки или да съчетаем и с интериорните врати.

В днешно време вратите се произвеждат по модерни технологии. Това позволява да имат много атрактивни форми и извивки. Да бъдат с различни типове стъкло или дори да бъдат направени специално по поръчка или проект, който ние самите сме си създали.

Врати от най-различни материали

Вратите могат да са от най-различни материали – дърво, панели от пресовани дървесни частици – MDF или HDF плоскости. Може да имат рамка от иглолистна дървесина. Може да има част от закалено стъкло или в състава им да се комбинират няколко различни материала. Моделите от дървесен материал могат да придобият извивките си с машина или да се направят ръчно. Манипулациите на закаленото стъкло стават с лазер. Друг вариант е, ако между две части на стъкло поставим цветен принт. Те се слепват посредством него и се закалява. При вариант на стъклено крило с принт, което е монтирано върху каса можем да направим различни варианти с визията на крилото. Но като форма сме ограничени. Ако проектираме стъклената врата като плъзгаща без да поставяме каса на отвора може да получим извивки и разчупена визия по самата форма на стъкленото крило.

Има огромно разнообразие от врати с извивки, но на която и да се спрем, е добре тя да хармонира с цялостната визия на жилището.

Сподели