Интериорните френски врати добавят чар и уединение в една стая
Бяла френска врата

Интериорните френски врати добавят чар и уединение в една стая

🕑 2 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 17:22 часа

Ако търсите начин да добавите неприкосновеност на личния живот към кабинет или домашен офис, без да го ограбите с ценно осветление, тогава френските врати правят чудесен избор. Освен че ще можете да поддържате светлина, която се влива в стаята, Вие ще можете да видите стаите във Вашия дом. Необходимостта от провеждане на лични разговори или завършване на работа у дома може да заплашва да Ви изолира от семейството Ви. Използвайки френски врати, няма да бъдете затворени зад врата от масивно дърво. Френските врати са буфер за различни шумове от домакинствата.

Име, произход и история

Определението за френска врата е двойна врата с множество стъклени стъкла, запълващи цялата дължина на вратата. Тази уникална интериорна врата, превърната вдовица, стана популярна в средата до края на 1600 година. Идеята, която стои зад дизайна, беше да позволи на повече светлина да пътува из дом, имение, замък и други жилища. Първите всъщност бяха крила на прозорци, които имаха множество стъклени стъкла, които изпълваха прозореца отгоре надолу, което завършваше на пода. Те бяха наречени френски прозорци. По-късно дизайнът е използван и върху външни стени и става врати за отваряне на къси, тесни балкони от ковано желязо. Идеята на френската врата беше бързо адаптирана за интериора и се превърна в модерна употреба. Не всички френски врати трябва да имат множество стъкла. Едноцветно стъкло по цялата дължина на вратата е приет алтернативен избор на дизайн, какъвто е само горната половина, която се поставя.

Френски врати

Има много възможности за избор на стъкло за Вашите френски врати. Най-често избраният е обикновен стъклен прозорец. Скосено стъкло за елегантен външен вид. Страхотно за викториански и други домове в стилен период. Витражът дава функционално произведение на изкуството, вградено във вратата, особено за персонализирани парчета. Издълбано стъкло. Ецвано и матирано стъкло Ви позволява да имате светлина, но и уединение, без да е необходимо да добавяте щори, пердета или сенници.

Популярност на интериорните френски врати

Цветните стъкла са уникален начин да направите Вашите врати персонализирани. С френските врати има носталгична привлекателност и романтичен чар. Освен, че е много функционален избор, за да позволи светлината да се впише в интериорна стая, този избор на врата Ви дава много възможности за дизайн. Можете да използвате перфектна завеса на вратата, за да добавите нотка на уединение и елегантност. Щори или мини-сенници могат да бъдат монтирани на една страна, за да осигурят различни степени на контрол на светлината и поверителност.

Сподели