Ламинирани интериорни врати
Ламинатна интериорна врата

Ламинирани интериорни врати

🕑 3 минути за четене Обновена на: 20 юли, 2023 в 15:44 часа

Пазарът е пренаситен с голям брой предлагани врати. Да закупите надеждна врата не е трудно. Всеки, който е решил да прави освежителен ремонт в дома си или се занимава главно със строителство, иска да създаде свой собствен уникален стил в дизайна на къщата. Едни от добрите дизайнерски решения са ламинираните врати.

Технологията на ламинираните врати

Крилото се състои от рамка от иглолистни дървесина и плоскости между които има изолация тип „пчелна пита”. Дизайнът се състои от 2 HDF или MDF плоскости със средна или висока плътност и отгоре ламинирани. Качеството на ламинираните врати е много високо, а визуално по отношение на текстурата и цвета е трудно да се отличат от продуктите от естествена дървесина.

Предимствата на ламинираните врати:

практичност – ламинатът е много практичен и ненадежден за поддръжка, има и влагоустойчиви качества, които са присъщи на PVC покритието

висока издръжливост

текстурно разнообразие – имитация на дървена текстура върху гладка и текстурирана повърхност;

широка гама от цветове – много важна характеристика за хармоничното съчетаване на цвета на дизайна на вратата с палитрата, използвана в интериора на стаята;

безопасността на околната среда – препоръчва се монтаж на ламинирани врати в детски и лечебни заведения, тъй като компонентите на смолата не оказват влияние върху екологичната чистота на продукта;

ниска цена – ниска себестойност на продукцията.

Ламинирано покритие – отлична защита на вратите срещу механичен удар, от пропукване и разслояване на дървените компоненти на конструкцията под въздействието на влажност и температура.

Интериорна врата

Как да изберем врата за интериора

Създаването на хармоничен и цялостен интериор на помещението не е лесна задача, тъй като всеки от компонентите му трябва визуално да подчертае идеята на дизайнера, а интериорните врати не са изключение. Днес производството на врати за дома се осъществява в два стила: класически и модерен. Предпочитайки един или друг стил на продукта, трябва да се уверите, че се комбинира добре с дизайна.

„Сдържани” и елегантни врати в класически стил

Ако е необходимо да се монтират врати в хола, спалнята или офиса с класически мебели, разумно е да се закупят интериорни врати с подходящ стил. Въпреки нарастващото разпространение на нови модерни дизайнерски елементи, класическият стил не губи своята актуалност. Той остава най-впечатляващата възможност за любителите на строг, но солиден външен дизайн. Интериорните врати от класически стил се характеризират с правилни и строги линии, сбит дизайн, както и с шикозна цветова палитра от довършителни материали, например естествен фурнир. На тези модели понякога има малки елементи от стъкло, които не нарушават визуалното възприятие на класиците. Също така, можете да си купите врати в класически стил с изкуствен старост.

Интериорна врата

Специални и привлекателни врати от модерен стил

Вечният конкурент на класиката е модерният интериор, който се отличава с по-ярко изразяване на дизайна. Интериорните врати в модерен стил са предназначени за модерен, минималистичен интериор. Оригиналната декорация със стъклени елементи с неправилна форма или необичайна за класически врати, с многобройни стъклени панели ще подчертае дизайна на обзаведения апартамент и специалния вкус на собственика. Много врати от модерен стил могат да имат ярки гланцови цветове или мат с грандиозна текстура. Тя е възможна благодарение на синтетичния материал PVC. Той е универсално решение при формирането на стил на декорация.

Сподели